Infraszauna, infrakabin, fapadló kedvezményes áron - Szauna Online

Az infraszauna hatásai

Az infraszauna legfontosabb hatása a méregtelenítés. A hagyományos finn szauna használata során az általunk kiizzadt verejték 90-98 %-a víz, ezzel ellentétben a carbon szálas infraszauna használata során ez az érték csupán mintegy 80%, a vízzel együtt pedig zsírsavak, nehézfémek, koleszterin és egyéb káros anyagok távoznak a szervezetbõl. A mélymeleg infraszauna sugárzás lényege, hogy a szénszálas infraszauna sugárzók közvetlenül a testet melegítik és nem a levegõt, így a bõr mélyebb rétegeit elérve rövidebb idõ alatt erõteljesebb izzadás következik be. Mivel az infraszauna használata során a sugárzás a szervezet mélyebb rétegeibe képes behatolni, a hajszálereket kitágítva felszabadítja a sejtekben megkötött káros anyagokat (toxinok, nehézfémek, higany), amelyek a pórusokon keresztül a verejtékkel távoznak a szervezetbõl.

Az infraszauna fogyasztó hatása szintén nem elhanyagolható. Az izzadás által a szervezet az infrakabin 30 perces használata alatt akár 500 – 800 kalóriát is veszíthet. Ez a testzsír elégetésével hatékony fogyást eredményez. Az infraszauna rendszeres használata gyorsítja az anyagcserét és segíti a salakanyagok kiürülését. Senki ne várja azonban, hogy a mértéktelen evés és a mozgásszegény életmód minden negatív hatását egy csapásra megoldja az infrakabin. Az infraszauna rendszeres napi használata csökkenti a súlyfelesleget, de az életminõségünk akkor fog igazán nagyot javulni, ha az infraszauna használata mellett más módon is odafigyelünk egészségünkre.

Az infraszauna bõrszépítõ hatása már egy-két használat után észrevehetõ. Feszesebbnek, teltebbnek érezzük a bõrt. Az infrakabin által kibocsátott sugárzás fokozza a bõr rugalmasságát, pórustisztító és sejtregeneráló hatása következtében rendszeres használat esetén, az infraszauna hosszútávon lassítja az öregedési folyamatokat.

Az infraszauna pozitív élettani hatása bizonyított a szívmûködésre, alacsony vérnyomásra, keringési és vese elégtelenségekre, valamint légúti megbetegedések, allergia, asztma, bõrbetegségek kezelésére csakúgy, mint idegrendszeri panaszok, stressz, álmatlanság, kimerültség, enyhítésére.

Az infraszauna elõnyei

Az infraszauna üzemi hõfoka 40-55 °C, ami nem veszi annyira igénybe szervezetünket, azonban hatását már ezen az alacsony hõfokon is kifejti.

Az infrakabin használata könnyebben beilleszthetõ mindennapjaink életvitelébe, mint a hagyományos szauna, hiszen az infraszauna minimális felfûtési idõ után már 20-30 perc alatt kifejti jótékony hatását. Fontos tudnunk, hogy az infrakabin felfûtési idején nem csupán a karbon sugárzó üzemi hõfokának elérését értjük. Hiába reklámoznak bizonyos sugárzókat úgy, hogy nincs felmelegedési idõ, azonnal elérik az üzemi hõfokot (ami általában nem igaz), hiszen bár az infraszauna sugárzása egybõl kifejti jótékony hatását, konfortérzetünk egy hideg infrakabin belsejében általában nem a legjobb. A tapasztalat azt mutatja, hogy bekapcsolás után egy negyedórás várakozási idõ minden típusú infraszauna esetében indokolt.

Az infraszauna bárhol könnyen telepíthetõ, vagy igény szerint szétszerelhetõ és újra összerakható. Egy infrakabin esztétikusan elhelyezhetõ fürdõben, pincében, konditeremben, folyosón vagy akár a szobában. Az infraszauna helyigénye csupán egy négyzetméter, tehát már akár ekkora területen is biztonsággal felállítható egy infrakabin.

Az infraszauna áramfelvétele típustól függõen 1500-3000 W, ellentétben a 6-9000 W teljesítményû hagyományos szaunakályhákkal. A rövidebb felfûtési idõt is figyelembe véve az infraszauna üzemeltetési költsége a hagyományos szauna üzemeltetési költségeinek egy tizedét teszi ki, használatonként mintegy 50-80 forint.

Az infraszauna használata

Az infraszauna rengeteg pozitív hatással rendelkezik, azonban használatakor van néhány fontos szabály, amire érdemes odafigyelnünk.

Az infraszauna használat ajánlott idõtartama napi 30-40 perc. Az infraszauna használata abszolút nem veszélyes, hiszen a kórházakban a csecsemõk melegen tartására is infrasugarakat használnak, azonban naponta többszöri infrakabin használat nem javasolt.

Az infraszauna nyugodtan használható minden nap, különösen az elsõ 2-4 hétben, mert ekkor a legintenzívebb az infrakabin méregtelenítési hatása. Az elsõ néhány hét után a legtöbb méreganyag kiürül a szervezetbõl, ezt követõen általában heti 2-3 alkalommal elegendõnek bizonyul az infraszauna használata.

Fogyasszunk sok folyadékot, az infraszauna használata elõtt, közben és után, hiszen az infrakabin belsejében eltöltött 30-40 perc alatt az izzadékonyabbak akár 1-1,5 liter vizet is kiizzadhatnak. Különösen tea, méregtelenítõ tea, illetve szénsavmentes ásványvíz fogyasztása javasolt.

Fontos tudnia, hogy a káros anyagokkal együtt a szervezetbõl vitaminok, fontos ásványi anyagok és nyomelemek is távoznak az infraszauna használata során, azért rendkívül fontos ezek pótlása.

Infraszauna, szauna használata elõtt mindig tusoljon le, ezzel eltávolítja a bõr felszíni zsírrétegét, könnyebben megindul az izzadás. Az infrakabin padozatára higiéniai okokból a használat során mindig terítsen törölközõt, illetve egy kis kéztörlõvel idõrõl-idõre törölje le a verejtéket. Az infraszauna használata után mindig tusoljon le, mert a kitágult pórusokon keresztül, ha nem távolítjuk el a kiizzadt méreganyagokat, azok visszakerülnek a szervezetbe.

Betegség esetén az infrakabin használata elõtt mindig konzultáljon orvosával. Az infraszauna bizonyos betegségek esetében (megfázás, nátha) bármikor használható, azonban más betegségek esetén a megnövekedett testhõmérséklet felgyorsíthatja a negatív folyamatokat.

Várandós és szoptatós anyák esetén az infraszauna használata nem javasolt, mert a felszabaduló káros anyagok bekerülhetnek a magzat, illetve a szoptatás által a csecsemõ szervezetébe.

Visszérproblémák esetén az infraszauna lábsugárzójának használata nem javasolt. Aki nem szenved visszér betegségben, az azonban nyugodtan használhatja a lábsugárzót, mert az infrasugárzás hatására gyorsul a vérkeringés, ami megakadályozza a visszér kialakulását.

Az infravörös sugárzás

Az infraszauna infravörös sugárzásának hullámhossza, mely 5-15 µm, azonos az emberi szervezet (8-11 µm) átlagosan 9,4 µm-es saját sugárzásával, ezért teljesen biztonságos. Misem bizonyítja ezt jobban, minthogy a technológiát a korházak újszülött osztályain is használják. Akár többórás infraszauna használat sem okoz leégést, vagy bõrkárosodást. Ehhez azonban az kell, hogy modern technológiájú, megbízható minõségû infrakabin megvásárlása mellett döntsünk. A legújabb technológiát képviselõ szénszálas infrasugárzók, vagy más néven carbon sugárzók nagy felületen, egyenletesen adják le az infrasugarakat, így nagy felületük miatt az infraszauna belsejében az infravörös sugárzás térbeli eloszlása teljesen egyenletes. Ennek következménye, hogy hamarabb és jobban beindul a carbonszálas infrakabin használatkor az izzadás mint a hagyományos kerámiabetétes sugárzók esetében.

Az infrasugárzás hasonlóan mûködik, mint a napsugárzás, vagyis az infraszauna sugárzói nem a levegõt melegítik fel, hanem a testeket, az emberi szöveteket és azután a testek melegítik fel a körülöttük lévõ levegõt. Ennek köszönhetõ, hogy az infraszauna használatakor megindulnak a sejtekben a méregtelenítõ folyamatok.

A szénszálas infraszauna elõnyei

Cégünk csupán a legmodernebb, japán technológiával gyártott szénszálas lapsugárzókkal szerelt infrakabin családot forgalmazza. A karbonszálas infraszauna felülmúlhatatlan elõnye az általánosan alkalmazott kerámia sugárzókkal szemben, hogy a sugárzók nagy felülete miatt az infraszauna belsejében az infravörös sugárzás térbeli eloszlása teljesen egyenletes. Így az ilyen infrakabin esetében hamarabb és jobban beindul az izzadás mint a hagyományos kerámiabetétes sugárzók esetében.

A kerámiabetétes infrasugárzók felfûtési ideje típustól függõen 20-30 perc. A karbon lapsugárzó használatának köszönhetõen az infraszauna sokkal rövidebb idõ alatt eléri az üzemi hõfokot, így a felfûtési idõ kb. 30-50 %-kal csökken.

A szénszálas technológiának köszönhetõen a lapsugárzók felülete nem forrósodik fel annyira mint a kerámiacsöves sugárzók, így azok megérintése nem baleset veszélyes. Az általunk forgalmazott infraszaunák padló sugárzóval egészülnek ki, ami melegen tartja a lábat és a talp érzékeny reflex zónáira fejti ki jótékony hatását. A carbonszálas infrasugárzók élettartama sokkal hosszabb, mint bármely más techológiáé, így legalább 10 éves gondtalan infraszauna használatot biztosítanak. A megbízhatóságot jól mutatja, hogy cégünk több mint 8 éve foglalkozik lapsugárzós infraszauna forgalmazásával, ez idõ alatt egyetlen sugárzót sem kellett kicserélnünk!

Infraszaunáink általános jellemzõi:

 • legújabb, japán technológiával gyártott szénszálas lapsugárzók
 • az összes általunk forgalmazott infraszauna anyaga csomómentes kanadai fenyõ, mely belül kezeletlen, kínülrõl viszont a tartósság és a könnyebb tisztíthatóság kedvéért az infrakabin többszörösen kezelve van;
 • minden infraszauna 8 mm vastag, hõálló, biztonsági üvegajtóval és rozsdamentes acélból készült zsanérokkal rendelkezik;
 • teljes digitális vezérléssel szerelt minden infrakabin az egyszerû kezelhetõség érdekében;
 • az infraszauna központi vezérlésérõl szabályozható a külsõ és belsõ világítás (ECO sorozat csak belsõ világítással szerelt)
 • programozható LED-es színterápia (IOL sorozatú infrakabin esetén)
 • sztereo CD/MP3 lejátszó és rádió, AUX bemenettel (IOL sorozatú infraszauna esetén)
 • nyitható-zárható tetõszellõzõ nyílás biztosítja, hogy az infraszauna könnyen szellõztethetõ legyen;
 • fém klipszekkel akár házilag is egyszerûen összeszerelhetõ minden infraszauna;
 • normál 230 V-os dugvillás csatlakozással az infrakabin csatlakoztatása az elektromos hálozathoz minden otthonban egyszerûen megoldható;
 • a kettõ vagy több személyes modellek esetében mobil formatervezett háttámla teszi még kényelmesebbé az infraszauna használatát;
 • az infraszauna belsejében található kispolc (kivéve a teljes üvegfronttal rendelkezõ modelleket) megkönnyíti az apró tárgyak, vagy párologtató mécsesek elhelyezését.
Egyedi infraszauna
Infraszauna 121termek/k427.jpg
Mérete: Választás szerint
Anyaga: Választás szerint
További információk >>

ECO 2 infraszauna
Infraszauna 105termek/k371.jpg
Mérete: 120x105x190
Anyaga: csomómentes kanadai fenyõ
További információk >>

IOL-1212 infraszauna
Infraszauna 71termek/k148.jpg
Mérete: 122x116x194
Anyaga: kanadai fenyõ
További információk >>

IOL-1211 infraszauna
Infraszauna 9termek/k21.jpg
Mérete: 120x105x194
Anyaga: kanadai fenyõ
További információk >>

IOL-1414 infraszauna
Infraszauna 17termek/k179.jpg
Mérete: 135x135x194
Anyaga: kanadai fenyõ
További információk >>


További infraszauna termékek megtekintése